Goede Doelen

Love Life Fight Cancer!


Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Steun KiKa in de strijd tegen kinderkanker


Jouw steun is hard nodig. Kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 door ziekte. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. We willen niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen. Nee, we willen dat ze allemaal genezen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker.

Onderzoek

Kika ondersteunt jaarlijkse vele onderzoeken

Kika geeft veel geld uit aan het ondersteunen van onderzoeken. Zij gelooft er in dat onderzoek een manier is om sneller bij te dragen aan het genezen van kanker. Momenteel lopen o.a. de volgende onderzoeken:


- Erfelijke aanleg schildklierkanker

- Effecten van lichaamseigen stresshormoon

- Effect op ontstaan tweede tumor

- Effect op de overleving van acute lymfe leukemie

etc.



Alle kinderen hebben het recht om te spelen en met vriendjes om te gaan. Het enkele feit dat ze getroffen worden door een ziekte mag dit niet langer een belemmering zijn.


De kinderen kunnen er niets aan doen. Ze vragen er niet om maar zijn wel voor het leven getekend. Langdurig leven met de onzekerheid om opnieuw te worden getroffen door de ziekte kanker. Opnieuw het hele proces door te moeten en en gevecht aan te gaan.


Dat gunnen we niemand maar toch zeker niet onze kinderen... toch?


Kinderen hebben de toekomst

Dat weten we toch zeker allemaal..

Preventie en onderzoek

Preventie = minder kanker, onderzoek = meer genezing

Preventie = minder kanker

Helaas kun je kanker niet altijd voorkomen door gezond te leven. Wel weten we steeds beter op welke risicofactoren we zelf meer of minder invloed hebben. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Vandaar dat Fight cancer preventieonderzoek steunt, en voorlichting geeft over deze onderwerpen. Zodat we samen zorgen voor minder kanker.


Onderzoek = meer genezing

Dankzij onderzoek kunnen meer mensen in de toekomst kanker overleven. Op dit moment zijn ruim 61% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus vooruit, maar zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

Samen zijn we sterker dan we denken!

Niks doen of afwachten is géén optie!

Aanpak Fight cancer                                                                                                      Vanuit de liefde voor het leven gaan we de strijd tegen kanker aan. Door samen met jou een beweging te creëren tegen kanker, zorgen we ervoor dat er awareness ontstaat voor kanker.


Met de fondsen die wij werven financieren we, via KWF Kankerbestrijding, wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, en om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig.


Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Logisch Toch?